Cursus Pijn bij Paarden Herkennen

Cursus pijn bij je paard herkennen

Cursus pijn bij je paard herkennen. Waaraan kun je zien dat jouw paard pijn heeft? Hoe fijn zou het zijn als je je paard kon behoeden voor die nare peesblessure? Of dat je begreep waarom hij weg loopt als jij met het zadel komt? Waarom je paard ineens meer schrikt of staakt. Zou je willen begrijpen waarom hij de oefeningen linksom makkelijker doet dan rechtsom? Hoe het toch komt dat de galop niet lekker gaat. Of waarom je paard maar niet fijn achterwaarts wil, of (één van) zijn voeten moeilijk op kan tillen.

Deze cursus is op het moment niet meer te bestellen.

Cursus pijn bij je paard herkennen. Waaraan kun je zien dat jouw paard pijn heeft?

Of wil je simpelweg dit soort gedrag leren herkennen als het nog maar nét ontstaat? Zodat je je paard erger ongemak of pijn kunt besparen? Nare dierenarts bezoekjes en hoge rekeningen kunt voorkomen? Dan is het groepstraject “Leer je paard lezen” wat voor jou!

Training pijn bij je paard herkennen

In 6 online modules neem ik je mee langs verschillende lichaamsdelen van je paard. Je gaat er naar kijken en je gaat zelf voelen. Je gaan zogezegd “puzzelstukjes verzamelen”, zodat je leert welke gebieden van jouw paard aandachtspunten zijn, waar de rode vlaggen zitten en wanneer je tijdig hulp van een professional in moet roepen. Dat kan een trainer zijn die je helpt je paard anders op de rit te krijgen. Een bodyworker zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut, osteopaat of lymfedrainage therapeut. Maar natuurlijk ook de dierenarts.

wat zeggen anderen?

“Mijn grootste inzicht uit deze cursus, is dat mijn paard eigenlijk veel ‘beter’ is dan ik dacht. Ik keek altijd erg pessimistisch naar haar, zag vooral wat er mis was. Omdat ik haar lichaam goed in kaart heb, zag ik van alles… en bij andere paarden lette ik er helemaal niet zo op. Doordat ik nu gerichter kan kijken, kan ik haar objectiever zien én kijk ik ook anders naar andere paarden. Daardoor ben ik gaan inzien dat er zeker schade is, maar dat dat wel schade is waar ze heel goed mee kan dealen. EN dat er op veel gebieden ook een stijgende lijn te zien is.” – Monique Dorst

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Observeren: hoe je paard staat en beweegt in zijn eigen tijd, is ontzettend belangrijk om te zien. Handige trainers kunnen hun paard goed laten bewegen, maar als het paard niet in staat is om dit mee te nemen in zijn eigen tijd, is daar nog winst te behalen! Een uurtje een goede houding is natuurlijk niets vergeleken met al die uren in vrije tijd.
  • Palperen: hoe beter jouw handen het lijf van je paard leren kennen, hoe sneller je afwijkingen leert voelen. Dus we gaan het onder andere hebben over temperatuur, links/rechts verschillen, pijn, ribben tellen, of spieren te veel of juist te weinig zijn ontwikkeld
  • Testen: een aantal manieren om te checken of je paard een bepaalde bewegingen wel of niet kan maken. Dit geeft een hoop informatie over of hij ergens compenseert
  • Rode vlaggen: als je deze dingen ziet of merkt bij je paard, zijn dat grote signalen dat er iets niet helemaal goed gaat en blessures héél erg op de loer liggen.

Logo PaardenfeestMeer informatie

Heb je vragen? Kijk dan bij de veel gestelde vragen of je daar een antwoord vindt. Je kunt me altijd bellen of mailen: